Stuvet hvidkål med frikadeller – let og lækkert!

Her får du en komplet opskrift på en klassisk dansk ret. Det drejer sig om frikadeller med stuvet hvidkål, som både er en velsmagende og samtidigt også en sund ret. Jeg fandt inspiration til opskriften inde på Familie Journalens hjemmeside, idet her findes mange online retter til ugebladets slankeklub. Alle retterne herinde er altså gennemgåede, således de alle er sunde og kalorielette. Men det gælder også om at finde en god ret, som giver følelsen af mæthed og velvære. Det synes jeg er meget godt opnået med denne opskrift på stuvet hvidkål.

Opskrift på stuvet hvidkål

Frikadellerne laver man af følgende ingredienser:

  • 500 g hakket svinekød (gerne 10-12 % fedt)
  • 2½ dl minimælk (eller letmælk)
  • 2 tsk. Salt
  • 1 revet løg
  • 1 teske peber
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk. flydende margarine eller olie

Stuvet hvidkål laver man sådan her:

  • ½ hvidkålshoved
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. Salt
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 5 dl letmælk
  • 1 tsk. stødt muskat

Hvordan laver man stuvet hvidkål?

Man starter med at røre farsen til frikadellerne, idet alle ingredienserne blandes i en skål. Men husk kun at blande halvdelen af mælken i, idet dejen jo skal have den rette fasthed og konsistens, og dette bestemmer mængden af mælk. Så måske får du ikke brug for al mælken til frikadellerne.

Nu kan du forme dine frikadeller i den rette størrelse, hvorefter de skal stedes på panden. Det er bedst at anvende en slags pande med slip-let belægning, så en pande med en belægning af teflon eller keramik er meget velegnet.

Frikadellerne kan nemlig brænde fast på panden, hvis man ikke er opmærksom nok og huske at vende dem jævnligt. 5-10 minutter plejer at være passende tid til frikadellerne på hver side. Nu skal hvidkålshovedet snittes i strimler, hvorefter de skal dampes møre i vandet under låg i 5 minutter.

Nu kan du komme 4 dl mælk i gryden, mens den sidste dl mælk kan blandes til en meljævning, som rystes godt, før den blandes i retten. Dermed bliver stuvningen jævnet og koges nu i fem minutter. Nu kan du servere retten, men det kan oftest betale sig lige at krydre retten med både salt, peber og muskat, og man kan sagtens supplere med en god gulerodsråkost til stuvet hvidkål. Skulle du få frikadeller i overskud, så er de gode til at fryse ned og gemme til madpakken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *