Sådan kommer du i gang med en sund livsstil

Du har endelig besluttet dig for, at det er nu dit liv skal ændres med nye vaner, mere motion og bedre kost. Men hvordan får du kickstartet din nye livsstil? Og får det til at holde? Du får her vores bedste tips.

Sig det højt til andre

Når du gerne vil lægge vaner om og skabe en ny og sund livsstil, som er svært at gøre, kan du gøre det lettere for dig selv ved at sige det højt til mennesker, du omgås. Sørg for at fortælle, hvorfor du gerne vil ændre dine vaner – for det er nemlig sværere end blot at sige, at du gerne vil ændre vaner, motionere mere med mere. Fortæl derfor din nærmeste familie og venner, hvad dit mål er, så de kan støtte op om det. Det gør det meget nemmere!

Husk på det tager tid

Det kommer nok ikke bag på dig; du skal huske at være tålmodig. Det kan være svært at huske sig selv på, når det går skidt, eller du ikke har opnået at skabe en sundere livsstil. Uanset om dit mål er at spise sundere eller dyrke mere motion, tager vaner lang tid at lave om på – og det er fordi, størstedelen af de valg du tager i løbet af en dag, sker helt automatisk. Husk derfor dig selv på at være vedholden – for pludseligt bliver dine ønsker til nye vaner.

Får sovet nok

Noget helt essentielt for at skabe en sund livsstil er at sove nok. Det er svært at ændre på både kost og motion, hvis søvnen ikke er i orden. Sover du for lidt eller for dårligt, kan det medføre øget fedtlagring, lyst til søde  sager, humørsvingninger, øget risiko for depression med mere. Sørg derfor for at få din søvn, da det er grundlaget for en ny og sund livsstil!

Et rigtig godt sted at finde inspiration til en ny livsstil er på Madling.dk, som har et væld af lækre og sunde hverdagsretter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *