Lækre stenalderkost opskrifter

Stenalderkost eller ”palæo diæt” er en relativt ny kostretning, som nogle spiser fordi de kan lide den, andre fordi de blot vil inspireres og som en modreaktion til grøntsagsbølgen,  mens andre spiser kosten for at tabe sig. Jeg har fundet nogle spændende stenalderkost opskrifter på internettet. Nogle af dem har jeg sat ind her.

Stenalderkost brød

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • 100 g mandler med den brune hinde
  • 100 g hasselnødder med den brune hinde
  • 100 g hørfrø
  • 100 g hvide sesamfrø
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g valnødder
  • 100 g pinjekerner (gerne med den brune hinde)
  • 100 g grønne græskarkerner
  • 6 æg
  • 1 dl olivenolie (eller anden god omega 3-rig olie)
  • salt

Sådan bager du brøddet

Forvarm ovnen til 160 grader. Bland alle ingredienser sammen. Fór en rugbrødsformmed bagepapir og fyld dejen heri. Kom ’brødet’ i ovnen og bag det 1 time. Vend det herefter ud af formen og lad det køle af på en rist.

Spar penge

Rugbrøddet kan godt være ret dyrt at lave, på grund af nødderne og kernerne. Derfor kan det bestemt betale sig, at købe billigere ingredienser. Sådan et rugbrød kan hurtigt løbe op i hvad du kan få flere rugbrød for i Netto eller fakta. Kendsgerningen er dog, at dette brød ikke kan sammenlignes med discount. I ovenstående opskrift bruges pinjekerner og de er ret dyre.

De kan erstattes af billigere alternativer, fx solsikkekerner eller andre frø/kerner. Bare de holder sig inden for stenalderkost reglerne. En anden måde du kan spare penge på er hvis du kender nogle gårdbutikker eller bekendte der har et valnøddetræ. Det er sjældent folk spiser alle nødderne selv, som oftest kan man få lov til at hente nogle nødder eller betale dem til billige penge.

Stenalderkost regler

Den moderne udgave af stenalderkosten udelukker kulhydratrige fødevarer, ud fra tanken om at man i jægerstenalderen hverken kunne skaffe brød, ris eller pasta. Dog skal det nævnes at datidens jægere faktisk gerne spiste kulhydrater modsat hvad denne kost tilbyder. Det er bare vigtigt at man kan skelne mellem et kostbegreb, der er blevet modificeret og så datidens ægte kost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *