Guide: Sådan får du dine børn til at spise fisk

Hvis du gerne vil være god mod dine børn og dig selv, skal du spise fisk mindst to gange om ugen. Det er nemmere sagt end gjort, for der er ikke mange børn, der kan lide fisk. Så hvordan laver man lige fiskeretter til børnevenlige retter?

Hvorfor er det vigtigt med fisk to gange om ugen?

Det er vigtigt, at du og dine børn spiser fisk et par gange om ugen, da fisk indeholder rigtig mange gode sager. Ved at spise fisk får du og dine børn sunde kulhydrater, proteiner, omega 3-fedtsyrer og D-vitamin, som er godt for hjernen og hjertet. Så derfor er det vigtigt, at fiskene finder vej til aftensmåltidet.

Hvordan får du dine børn til at spise fisk?

1. Tag dine børn med i køkkenet

Det er meget nemmere at få dine børn til at spise fisk, hvis de er med, når det tilberedes. Ved at være med til at tilberede maden, accepterer de den nemmere. Desuden er det også en god måde at være sammen med dine børn på – især hvis du har en travl hverdag. Kvalitetstid kan sagtens tilbringes i køkkenet.

2. Vær tålmodig

Rom blev ikke bygget på én dag, og det bliver dine børns lyst til fisk heller ikke – uanset hvor mange børnevenlige retter med fisk, du laver. Det tager tid at ændre børns madvaner, og det er derfor en længerevarende tilvænning, de skal igennem.

3. Lav børnevenlige retter med fisk

Gør fiskeretterne børnevenlige ved at servere fiskefilet, fiskelasagne og fiskefrikadeller. Det er en lidt nemmere måde at introducere fisk til børnene på, og efterhånden kan du introducere dem til andre former for fiskeretter. Bare husk at være tålmodig, hvis de ikke har lyst til andet end bare lige at smage en enkelt bid af retterne.

Hvis du følger ovenstående råd, burde du inden længe kunne nyde fisk til aftensmaden sammen med dine børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *