Gode råvarer dyrkes i drivhuse

God mad bliver ikke bedre end råvarernes kvalitet, så selv en middelmådig kok kan derfor tilberede gode og sunde måltider, hvis man bare har en god forsyning af sunde og velsmagende råvarer. Resultatet bliver naturligvis ringe, hvis man både er en elendig kok og ikke tager hensyn til råvarernes kvalitet, og derfor er mange helt tilfredse med at betale mange penge på en dyr restaurant, hvor man ved, at kokken dels er dygtig samt anvender sunde og meget velsmagende råvarer. Kvalitet koster, og det ser man også i supermarkedet, hos grønthandleren og hos slagteren. Det ideelle var at være selvforsynende med en lille stump jord til nyttehave med dyrkning af sunde planter og grøntsager samt have lidt høns, grise og køer gående, så man også kunne få æg og kød. Denne landlige idyl bliver mere og mere sjælden, og især i byerne er det efterhånden helt umuligt at finde plads til opdræt af egne dyr. Men de fleste overalt i landet med lidt grønne fingre kan på få kvadratmeter dyrke mange planter og grøntsager i drivhuse, som man med succes kan anvende til madlavningen, og dermed kan man få billige og velsmagende økologiske grøntsager af egen avl.

Drivhuse er ideelle til dyrkning af grøntsager

Man kan lave drivhuse på få kvadratmeter, så de passer til boligens størrelse og behov, og man kan købe drivhuse i alle størrelser enten i byggemarkedet eller på internettet, hvor især man får noget for pengene hos Hobbydrivhuse.dk, da man på deres webbutik handler direkte med producenten, så derfor kan de være billigere end de andre forretninger for samme slags drivhuse. Et solidt bygget drivhus konstrueret af materialer med lang holdbarhed kan man have glæde af i mere end 20 år, og det koster ofte 500-1.000 kr. pr. kvadratmeter, så et middelstort drivhus på 10 kvadratmeter koster ikke mere end 500 kr. om året. Denne udgift er hurtigt tjent ind, hvis man gider dyrke de mest normale planter og grøntsager som:

  • Agurker
  • Tomater
  • Kartofler
  • Chili
  • Gulerødder
  • Radiser
  • Peberfrugter

Krav til gode drivhuse

Hvis man vil have et effektivt udbytte af denne drift, så kan det betale sig at tjekke drivhusets kvalitet, da drivhuse bør konstrueres, således de ikke hurtigt ruster eller krakelerer efter få år. Man bør anvende rammer af aluminium, der både er kraftigt og rustfrit, og pladerne bør fremstilles af polycarbonat, da glas ofte ødelægges af en hård vinter. Man kan finde modeller af drivhuse, der automatisk foretager udluftning samt vanding og opvarmning, og man kan med en sokkel frostsikre sit drivhus. Drivhuse virker jo som bekendt ved hjælp af sollys, hvorfor det er en god idé at placere drivhuset på den mest optimale vinkel, der giver mest sol. Drivhuset konverterer solstrålerne til varme, der sørger for at opretholde et konstant lunt og tørt miljø. Et godt drivhus holder på varmen, så derved kan man holde drivhuset varmt i nattetimerne, hvor solen er gået ned. Den ophobede varme holder planterne lune henover natten, indtil solens stråler igen dukker frem. Derudover beskytter et drivhus sine planter mod regn, sne og blæst, og desuden kan man forhindre angreb fra insekter og andre skadedyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *