Erhvervsuddannelsen som kok er en sikker fremtid

De væsentligste fordele ved at være kok, er de gode jobmuligheder, gode lønninger og gode muligheder for karrierevækst. Andre personalegoder omfatter muligheder for at være kreativ, at kunne spise god og sund mad og være respekteret og i nogle tilfælde endda berømt.

Er du glad for mad, eller nyder du at lave mad, så kunne du måske overveje en erhvervsuddannelse som kok? Det er bestemt ikke et dårligt valg, da du vil have rigeligt med jobmuligheder efter endt uddannelse samtidig med, at der er mulighed for at blive selvstændig.

Fordelene ved at være kok

Den vigtigste fordel ved at være kok er, at der næsten er ubegrænsede beskæftigelses muligheder. Udover på hoteller og restauranter, kan kokke arbejde på hospitaler, plejehjem, skoler og universiteter, i en catering afdeling, som selvstændig eller lignende. Købmandsforretninger, delikatesseforretninger, cafeer, tog, krydstogtskibe og nærbutikker har også kokke ansat. Beskæftigelsen er samtidig let at finde i store dele af verden, og så længe den enkelte er dygtig, har arbejdspladser normalt tendens til at være langsigtede positioner. Derudover er lønnen ofte høj, men den kommer som regel også med nogle skæve og sene arbejdstider, så det skal være et erhverv man godt kan lide, hvis man skal kunne holde til det. Selvom lønnen på erhvervsuddannelse niveau normalt ikke kan hamle op med de lange arbejdstider og hårdt arbejde, bliver elevlønnen under uddannelsen faktisk øget efter hvert skoleforløb.

Udvikler man sig til en berømt kok, der ejer flere restauranter, skriver kogebøger og lancerer køkkengrej og redskabslinjer eller lignende, giver det også store muligheder for yderligere indtægter. Kokke, der er dygtige og erfarne kan bevæge sig op ad karrierestigen, og der er rige muligheder for vækst. Der er altså mulighed for at arbejde sig op til at blive køkkenchef, souschef eller lignende indenfor kokke erhvervet.

Tag en EUD erhvervsuddannelse

Gennem EUD kan du læse meget mere om de forskellige erhvervsuddannelser, herunder uddannelsen til kok. Du kan også læse mere om selve uddannelsesforløbet, hvordan man søger ind, adgangskravene, jobmuligheder og lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *