Anret velsmagende og flot mad til konfirmation

De fleste familier holder fest for deres børn, når de bliver teenagere, idet de fleste ved samme lejlighed bliver konfirmeret. Man inviterer normalt naboer, venner og familie til en større fest, som enten afholdes samlet eller over 2-3 gange, da man så kan afholde arrangementerne derhjemme.

Men familien bør påregne en del udgifter til afholdelse af konfirmationer, da alle forventer en eksklusiv festdag med lækker mad, pynt, musik og stemning i behagelige omgivelser, så derfor vælger mange at afholde festen på kro, hotel eller i lejede selskabslokaler eller forsamlingshus, da man her har plads til alle.

Det er ofte en alt for stor opgave selv at stå for mad til konfirmation, da maden jo både skal være udsøgt, flot dekoreret samt med en eksklusiv servering og anretning. Den mest udbredte løsning er at kontakte et anerkendt cateringselskab, som kan hjælpe med hele opgaven.

 

Tilrettelæggelse af konfirmationen

Der gælder nogenlunde samme omstændigheder for et arrangement til både bryllupper, barnedåb, bryllupsdage, runde fødselsdage, som det gælder konfirmationer. Det er bedst at forberede begivenheden i god tid, så man laver en afkrydsningsliste, så man nemmere kan bevare overblikket for de mange små delopgaver.

Det gælder især om at booke lokaler samt cateringfirma til en valgt dato i rimelig god tid i forvejen, da der kan være meget rift om begge dele især omkring konfirmationstidspunktet. I mange tilfælde skal man have styr på disse mindre opgaver:

  • Lave invitationer og udsende disse
  • Booke selskabslokaler
  • Booke cateringsselskab
  • Booke personale til servering og rengøring
  • Købe drikkevarer
  • Lave bordkort
  • Placere bordkort
  • Pynte spisebord og lokaler
  • Arrangere sange og taler
  • Planlægge musik og eventuelt en toastmaster

 

Find hjælp til planlægning af festmiddagen

På hjemmesiden til Jespers Torvekøkken kan man finde masser af gode forslag til planlægningen af en festmiddag og konfirmationsmenu i 2016, og her kan man også finde menuforslag til den store dag. Det er meget vigtigt, man stiller høje krav til sin leverandør af mad til konfirmation, da gæsterne lægger meget vægt på madens kvalitet samt anretningen og serveringen.

Uanset om man tilrettelægger kuverter eller buffet, så er det vigtigt med en indbydende mad til konfirmation, og selvfølgelig skal der være mad nok, og maden skal være frisk og lækker. På hjemmesiden kan man finde gode råd om planlægningen, idet man jo eventuelt selv vil stå for hele arrangementet, hvilket imidlertid er en større opgave, især hvis man skal servere festmad til mere end 15 personer på én gang.

Det er nemt at lave en aftale med et dygtigt og populært cateringselskab, der har erfaring i afholdelse af festmiddage, og de kan normalt sørge for alle opgaverne, så man selv kan nøjes med tilrettelæggelsen af begivenheden.

Billede: StateofIsrael