Genbrug er det nye sort, og heldigvis for det da. På den måde kan vi alle hjælpe med at værne om Moder Jord. Men hvor god er du til at tænke genbrug ind i dit køkken? Smider du mange madvarer ud, eller tænker du slanter og rester ind, når du kokkererer? I dette indlæg får du en række gode råd til, hvordan du kan få mere genbrug ind i dit køkken.
Lad være at smide bagepapir ud
Bagepapir er en af de helt store syndere i køkkenet. Har du som mange andre en tendens til at smide bagepapiret ud, når du har bagt boller eller fedtede småkager, og tage et nyt stykke, hver gang du har noget, der skal i ovnen? Så er der plads til forbedring. Du kan sagtens vælge at bruge dit bagepapir flere gange for at skåne miljøet, men du kan også vælge en endnu mere effektiv og miljøvenlig løsning.
Det praktiske og genanvendelige bagefolie er en genial opfindelse. Du kan bruge det samme stykke igen og igen, og du behøver ikke længere huske på at købe bagepapir, når du er ude at handle ind. Når du har brugt den genanvendelige bagefolie, tørrer du den blot over med en våd klud, og så er den klar til en tur mere i ovnen. Bagefolien kan også bruges som stegemåtte i ovnen, og den er non-stick, så du ikke behøver at tilføre yderligere kalorier i form af olie eller anden smørelse.
Lav en madplan for en uge ad gangen
Hører du til den type, der har helt styr på, hvad aftenmenuen står på? Eller handler du ind fra dag til dag alt efter, hvad du har lyst til at servere? Med en madplan sparer du ikke alene en masse tankekraft i det daglige, når du på vej hjem fra arbejde spekulerer på, hvad du skal lave af aftensmad. Du bliver også automatisk bedre til at tænke ind, hvordan du kan få brugt alle dine rester af grøntsager, madlavningsfløde eller andet.
Laver du kødsovs den ene aften, så brug resterne derfra til en pizza dagen efter. Og glem ikke også at afsætte minimum en dag om ugen til at spise rester fra de resterende dage i ugen. Så bliver der for alvor ryddet op i dit køleskab.
Indret et komposthjørne i haven
Har du en have, er det ingen sag at indrette en kompost. Husk dog at vælge et lidt afsides sted derude, da det kan komme til at lugte på en varm sommerdag. Med en kompost undgår du at fylde din skraldespand med kartoffelskræller, melonskaller, æggeskaller og meget andet. Og som en ekstra bonus får du masser af sund jord ud af det, som du kan gøde dine bede med, når den tid på året kommer.
God fornøjelse med at tænke miljørigtigt i køkkenet!