Kulinariske oplevelser på Madeira

Mange har hørt om øen Madeira, der ligger ud for kysten ved Portugal, og andre forbinder navnet med den kendte dessertvin af samme navn. Mange danskere har gennem årene rejst til Madeira på ferie, hvor man kan slappe af i komfortable omgivelser på luksushotel eller i en liggestol under parasollerne langs den solrige strand. Madeira har en storslået natur med unikke blomster og planter, men mange er ikke klar over, Madeira også kan byde på en masse specielle kulinariske specialiteter. Her kan man høre mere om det velsmagende køkken på Madeira.

Maden er en fryd for både øjet og smagsløgene

Visse ting går igen, og det er især fisk, olivenolie og hvidløg, man anvender i de fleste lokale retter på Madeira. Man anvender også de mange af øens eksotiske frugter i mange fantasifulde sammenhænge, og inspirationen er dels hentet fra Portugal men også fra Afrika. Man anretter de store portioner på store tallerkener, så alle ingredienserne kommer til sin ret, så det er en fryd for alle sanser.

Man bruger mest fisk til måltiderne, men andre gange kan man undertiden bruge kylling eller oksekød, men hver gang sammen med et stort udvalg af friske grøntsager. Man spiser brød til maden, og her fremstiller de et velsmagende landbrød til dette formål. Man kan eksempelvis lave en hovedret bestående af Espetada-spyd med små grillstegte oksekødsstykker, en tunbøf med ingefærchutney, kylling i Madeira-vin eller øens berømte dybhavsfisk Espadaen, som man tilbereder med bananer.

Som tilbehør spiser man grøntsagerne savojkål, bønner, stegte søde kartofler, gulerødder, yams og solmodne tomater. Det store måltid skal alligevel have en dessert med på vejen, og det kunne være nogle brasiliansk inspirerede solgule kager af æg, kokos og mangofrugt, men man kunne også prøve en hjemmelavet budding eller orangeparfait med Madeira-iscreme.

Man afslutter måltidet med en stærk espresso, som naturligvis er meget velsmagende. Kort sagt er Madeira et lille slaraffenland for både gourmeter og gourmander.

Kom nemt til Madeira

De fleste større rejsebureauer kan arrangere rejser direkte til lufthavnen på Madeira, og der er naturligvis masser af konkurrence på området, så man bør starte med at indhente mere information og priser, og det er nemmest hos de store rejsebureauer, som har et stort udvalg af rejser til konkurrencedygtige priser, da de normalt kan købe mange rejser til billige priser, hvilket i sidste instans kommer kunderne til gode.

Prøv at tjekke Spies Rejser som har et stort udvalg af billige rejser til Madeira. På en rejse sydpå til Madeira kan man både nyde en afslappet ferie med sin familie og venner, og man kan finde nye kulinariske livretter og opskrifter på eksotisk mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *