Det italienske køkken

Vi kender alle det italienske køkken som noget varmt og kærligt, hvor der virkelig er kræset for smagen og konsistensen. Det er ikke uden grund, at det italienske er så populært, som det er verden over. Man kan derfor herhjemme også finde rigtig mange lækre specialvarer fra netop Italien. Men, man kan ikke komme udenom, at maden er bedst, hvis den er lavet i Italien af en rigtig italiener. Det erfarede jeg i hvert fald, da jeg af en veninde for nogle år siden, blev inviteret med til Italien. Her fik jeg en pizza, som aldrig smagt før!

Det traditionelle

Herhjemme forsøger vi ofte hjemme i køkkenet at efterligne italienernes talent for mad. Men, det kan være svært at få til at lykkes fuldstændig, hvis man går på kompromis med de italienske produkter. For man kan ikke lave ægte italiensk mad uden ægte italienske råvarer. Så hvis du vil gå all-in på den tre-retters menu til aftenens venne-middag, så må du ud og investere i ægte spaghetti, gorgonzola, mortadella og hvad der ellers er af lækre italienske råvarer!

God italiensk middag

Det Italienske køkken er meget mere end bare Spaghetti Bolognese. Hvis du gerne vil være en rigtig god italiensk Mama, så skal du endelig huske, at italienere ikke kun spiser én ret. Aftenmåltidet inddeles nemlig i fire dele; appetitvækker, forret, hovedret og dessert/ost. Så hvis du skal være rigtig god ved gæsterne, så skal du til appetitvækkeren servere bruchetta, risotto eller pasta til forret, kød eller fisk med grøntsager til hovedret og endelig italienske oste eller en tiramisu til dessert. Så kan ingen sige, at du ikke er gået all-in i forhold til at være en rigtig Mama.

Er du uerfaren eller bare nervøs ved at kaste dig ud i de helt vilde retter så start med spaghetti bolognese. En god opskrift på den ret finder ud her.