Billig sommerferie med afbudsrejser Tyrkiet

Sommeren står snart for døren, og allerede nu planlægger de fleste, hvor de skal tage hen på ferie i juni, juli eller august. Flere ting bestemmer den endelige destination, men tidspunktet er ofte låst fast i forhold til ferien på jobbet og skolernes sommerferie. Mange rejser til Tyrkiet på sommerferie, da man her dels til en lav pris kan opleve sol, strand, palmer, lækker international mad og oplevelser for hele familien med kun få timers transport fra Danmark. Alligevel kan prisen løbe op for en børnefamilie, som skal rejse på ferie med udgifter til transport, fly, hotel samt forplejning undervejs. Man burde måske overveje at finde afbudsrejser Tyrkiet, da man således ofte kan komme af sted for halv pris for nøjagtig den samme rejse.

Hvordan finder man afbudsrejser til Tyrkiet?

Alle rejsebureauerne modtager bestillinger på rejser op til afgangen, og man overbooker bevidst turen, da der statistisk set altid vil komme enkelte afbud på grund af uforudsete begivenheder såsom sygdom, arbejde og lignende. Det kan være mægtigt svært at tilpasse dette puslespil med flypassagerer, således flyet er fyldt helt op. Derfor kan man 1-2 dage før afgang blive kontaktet af rejsebureauet med tilbud om en billig rejse, såfremt man kan være klar til afgang på 1-2 dage. Flyselskabet er glad og kunden er også glad, fordi alle får noget ud af aftalen. Flyselskabet ville jo i værste fald risikere at flyve med tomme pladser, hvilket også sker undertiden, men det er altid mere effektivt at fylde flyet helt op med passagerer, uanset om nogle enkelte har købt billetten til halv pris. Rejsebureauet Sunweb er ét af de selskaber, som online kan tilbyde sine kunder billige afbudsrejser Tyrkiet. Hvis en flyrejse med all inklusive typisk koster 5.000 kr. pr. person, kan man spare mange tusinde kr. ved at finde billige og fleksible afbudsrejser til Tyrkiet.

Hvordan er Tyrkiet?

Tyrkiet er et land, som behandler turisterne meget gæstfrit, så her vil alle føle sig velkommen. Her findes masser af aktiviteter til børn på hotellerne med legepladser og børnebassiner og legeland. De voksne kan tage på shopping på de lokale markeder, som man kalder for bazarer. Man kan slappe af på luksushoteller og nyde stranden og solen. Det er stadig muligt at gå på oplevelse og opleve seværdigheder med ruiner fra Tyrkiets storhedstid, og man bør især prøve den spændende mad i Tyrkiet. Vi kender i forvejen til både kebab, sharwarma og falafel, men det tyrkiske køkken er meget mere end disse. Det tyrkiske køkken er nemlig kendt som et af de bedste i hele verden. En traditionel tyrkisk morgenmad består af brød, honning og marmelade, ost, oliven og te. Selve dagens hovedmåltid består normalt af en suppe både til frokost og aften. Selve hovedmåltidet består af kylling, kød, fisk og grøntsager. Hvis der serveres “raki”, bliver der serveret “meze”, som består af flere forskellige kolde anretninger. Man bør afsætte flere timer af til et sådant måltid. Samtidig kan man nyde masser af brød og kager i det tyrkiske køkken. Alle kvarterer har deres eget bageri, som bager brød to gange om dagen, så brødet er altid frisklavet. Grøntsagsretter bliver tilberedt i smør med tomater, grøn peber og løg. Dolmer er fyldte grøntsager. Ris-dolmer i olivenolie serveres koldt. Kød-dolmer er en hovedret, så den serveres varm. Kødboller bliver tilberedt med løg og krydderier, og disse bliver enten grillet, stegt eller kogt. Stort set alle retter indeholder yoghurt; det serveres enten på tallerkenen eller som en sauce. Når yoghurt blandes med vand, kalder man det for “ayran”. Endeligt nyder tyrkerne dejlige desserter, som normalt består af de tre grupper; de søde “baklava”, mælkedesserter og frugtdesserter. Så der er masser af spændende kulinariske oplevelser forude på din næste ferie til Tyrkiet. God appetit.

 

Billede: WordRidden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *