Med en 10. klasse uddannelse fra Hotel og Restaurantskolen, får du mulighed for at tage en praktisk og teoretisk uddannelse, hvor ca. en tredjedel af din tid vil foregå i køkkenet. Her får du mulighed for at få en masse praktisk erfaring, der samtidig vil styrke dit sind.
Fordelene ved madlavning
Madlavning er meditation med løftet om et godt måltid bagefter. Kokke har længe anerkendt den terapeutiske effekt, der ligger i køkkentiden. Forberedelse af et måltid er en nærende, centrerende handling, der kan få dig til at slappe af igennem processen. Derfor vil man også kunne opleve flere psykolog klinikker, der tilbyder kulinarisk terapi. Det bruges som en del af behandlingen til en bred vifte af mentale og adfærdsmæssige sundhedsforhold, herunder depression, angst, spiseforstyrrelser, ADHD og afhængighed.
En åbenbar sammenhæng mellem madlavning og mental sundhed er ernæring. Det er nemmere at kontrollere kvaliteten af din kost, når du forbereder meget af maden selv. Og der er en voksende anerkendelse i at vælge en højkvalitets diæt, der spiller en vigtig rolle for at holde din hjerne sund.
Forskning har etableret en forbindelse mellem hjernens sundhed og adskillige næringsstoffer, herunder omega-3-fedtstoffer, B-vitaminer, jern, zink, magnesium og aminosyrer. For at sikre, at din hjerne får nok af disse vigtige næringsstoffer, hjælper det med at vide, hvordan man kan spise sig til det.
For mange mennesker er madlavning også et udløb for kreativ udfoldelse. Tænk på de smag du graviterer mod, og prøv at bruge dem i forskellige retter. Det gør det også nemmere at bruge de ting du har, hvilke vil spare dig tid og stress, som begge har tendens til at være barrierer for kreativitet.
Madlavningen har altså mange mentale fordele, der gavner dit sind, hvorfor det bestemt ikke er en dårlig karrievej at tage.