Sommeren er forbi, og snart bliver der flere mørke timer end lyse i døgnet. Det betyder også, at vi så småt nærmer os sæsonen for julefrokoster. Det er en tid på året, hvor vi mødes med familie, venner og kolleger til en varm stund med fokus på hygge. Og hvorfor ikke gøre årets julefrokost til en sand smagsfest?
Gå efter spændende og utraditionel julemad
Plejer I altid at få det samme år efter år til julefrokosten, kan det måske være tid til at ruske lidt op i traditionerne med nye og spændende juleretter. Du kan med fordel lave et stort ta-selv-bord med en masse små retter – en slags juletapas. Prøv eksempelvis bagte rødbeder med feta, stegte sild med selleri og æble, andefrikadeller med auberginecreme, røget laks med citrondressing og kanelpærer med flødeskum og hvid chokolade. Mulighederne er mange, og det er din chance for at eksperimentere med og udforske nye spændende juleretter.
Husk at lave rigeligt med mad, så du er sikker på, at dine gæster bliver mætte. Så har du også mad til dagen efter, hvor du kan invitere venner eller familie over til lækre julerester.
Bestil mad udefra og reducer arbejdsbyrden
Står du for årets familiefrokost, ligger der en stor arbejdsbyrde på dine skuldre. Maden er nemlig ikke bare en dyr post, det er også en tung post. Hvis du midt i julens stress og jag ikke har overskud til at stå for maden selv, er der mange gode alternativer. Du kan nemlig let og enkelt bestille maden udefra.
Der findes et hav af cateringfirmaer, der tilbyder innovative og anderledes julemenuer, så du stadig kan gøre det til en sand smagsfest, selvom du ikke selv har stået for maden. Du kan hos de fleste cateringfirmaer selv vælge din menu, så det passer nøjagtigt til dit selskab.