Sunde og lækre pandekager på samme tid? Ja det kan faktisk godt lade sig gøre, hvad enten du tør atro det eller ej! Hvis ikke du har behov for at være sund, kan du også se pandekagerne som et alternativ til den almindelige pandekage. Opskriften du får længere nede på indlægget, er (for jer der også gerne vil forsøge at være sundere) et sundere alternativ til den almindelige pandekage, som er sprængfyldt med hvedemel. Disse pandekager mætter derfor på den rigtige og i særdeleshed dejlige måde.
Pandekagerne er fantastiske til alt lige fra aftensmaden til madpakkerne. Alt slags fyld går hånd i hånd med disse pandekager, hvilket i sandhed gør det let at lave ekstra til madpakken, når aftensmaden skal laves. Men nå, nu til opskriften!
Pandekage opskrift
Ingredienser: 10 stk.
- 5 dl. mælk
- 4 æg
- 1 knivspids salt
- 160 gr. rugmel
- Smør til stegning
Sådan gør du
Som du kan se, er der ganske få ingredienser – så der er ingen undskyldning for ikke at gå i gang med det samme!
- Pisk mælk og æg sammen.
- Tilsæt rugmel og salt og rør godt sammen.
- Lad dejen hvile i ca. 30 minutter eller mere (afhængig af din tidsplan).
- Varm en pande op og kom en klat smør på. Hæld en passende mængde dej på panden og sørg for at dejen dækker panden.
- Bag pandekagen helt færdig på den ene side. Det er vigtigt at give den lang nok tid på den ene side, så den ikke går i stykker, når man vender den.
- Fortsæt på samme måde, indtil der ikke er mere pandekagedej tilbage.
- Nu har du sunde, men lækre pandekager lige til at spise!