Mad du skal prøve, når du er i Kroatien

Mange rejser ikke alene for at komme væk fra hverdagen, nyde solen og nye omgivelser. For rigtig mange handler det at rejse, nemlig også om at opleve en ny madkultur, hvilket man i særdeleshed kan, når man rejser til nye lande. Kroatien er ikke alene billigt, men har samtidig et udsøgt køkken, der bestemt er værd at have med i overvejelserne, når man booker sin næste rejse.

Drømmer du om en ferie til Kroatien, så kan du booke din rejse gennem Spies lige her.

Det kroatiske køkken

Kroatisk mad er fantastisk! Traditionelle kroatiske retter er brede og varierede, men det er svært at skelne retter, der er enestående for Kroatien, fordi kroatisk mad er blevet påvirket af smag og traditioner fra nabolande og forskellige nationer, der har styret Kroatiens territorium gennem historien.

Traditionel kroatisk mad har en vis lighed med italiensk, østrigsk, ungarsk og tyrkisk mad. Alligevel har kroatiske retter deres egen særskilte fortolkning og smag. Kroatiens traditionelle mad varierer meget fra den ene til den anden kroatiske region, og mens der er nogle retter du finder i hele Kroatien, er mange retter, der findes i én kroatisk region, typisk ikke kendt i en anden kroatisk region. Dalmatisk mad, der findes langs den dalmatiske kyst og på øerne, er stærkt baseret på fisk, grøntsager, olivenolie og krydderier som hvidløg, rosmarin, persille osv. Dalmatiske retter er altså typiske middelhavsretter. Hovedstaden, Zagreb har derimod stor lighed med centraleuropæiske lande. Typisk Zagreb-mad omfatter kødretter, mens sideretter normalt består af kartofler, andre rodgrøntsager og kål.

Køkken i Istrien minder på mange måder om det dalmatiske, dog har Istrien nogle af sine egne typiske retter og madlavningsteknikker som manestra, der er en bønnesuppe, der kun er fremstillet i Istrien.

Folk fra Slavonien elsker deres svinekød, og mange retter i Slavonien er derfor baseret på svinekød. Rød paprika er det vigtigste krydderi i Slavonien. Mens det også findes i andre kroatiske regionale retter, er det ikke så populært som her.

Kroatere har altid troet på tre måltider om dagen, hvor frokosten er det vigtigste daglige måltid. Dette har desværre ændret sig i de sidste år, da mange mennesker arbejder fra ni til fem og simpelthen ikke er hjemme til frokosttid. Madpakker er dog stadig en stor familie affære i weekenderne.

Book din rejse til Kroatien

Lyder det alsidige kroatiske køkken som noget for dig eller kunne du af andre årsager godt tænke dig at opleve det smukke europæiske land? Så skynd dig at booke din rejse gennem Spies, hvis du vil af sted i løbet af denne sommer. Du finder mange forskellige hotelmuligheder hos Spies i de forskellige dele af Kroatien, så hvis du har lyst til at opleve flere byer på engang er det også en mulighed. Så kan du også få testet, hvor alsidigt det kroatiske køkken egentlig er i realiteten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *