På selve bryllupsdagen skal der ikke spares på noget, da dagen jo skal være enestående og mindeværdig i resten af livet for både ægteparret og de øvrige gæster. Der skal planlægges en del til et bryllup, og i denne artikel fokuseres der kun på mad til bryllup, da maden jo er det vigtigste element ved bryllupsfesten sammen med drikkevarerne og underholdningen. Hvis du står og skal arrangere en bryllupsfest, så har du sikkert en lang huskeliste, og maden er jo en af de største udfordringer på listen. Heldigvis kan du meget nemt løse problemet med madlavning, menuforslag, servering og anretning, da der jo er muligheder for at spise på en kro eller restaurant, eller i kan leje selskabslokaler og få maden leveret udefra cateringfirmaer og diner transportable firmaer.
Find en anerkendt leverandør af mad i lokalområdet
Hvis I vælger kro eller restaurant til brylluppet, så kan personalet her hjælpe med til alle opgaverne, men de fleste vælger nu at leje nogle selskabslokaler, hvor de får mad til bryllup leveret udefra. Der kan muligvis blive brug for at leje en kok og serveringspersonale til opgaven, således I ikke selv behøves at tænke på disse opgaver men blot skal nyde et veltilrettelagt program. I kan finde gode cateringfirmaer online på nettet, og i hovedstadsområdet vælger mange at bestille mad til bryllup hos Jespers Torvekøkken, da firmaet i mere end 20 år har leveret lækker mad til både frokostordninger men også bryllupper og andre store højtideligheder. De erfarne cateringfirmaer kender alt til opgaven med at levere lækker og flot anrettet mad til bryllup, så der burde ikke mangle noget på den store dag.
Valget af menu
I kan som regel selv bestemme, hvilke retter der skal serveres til festen, men de fleste cateringfirmaer har flere menuforslag til bryllupper, barnedåb, konfirmationer, jubilæer og lignende store festdage. Det vigtigste ved maden er, at den skal:
- Bestå af friske råvarer.
- Være flot anrettet og pyntet på fade og tallerkener.
- Bestå af eksklusive og velsmagende retter.
Normalt vil kokken anvende årstidens friske råvarer, men her kommer et eksempel på en komplet menu til brylluppet:
- Forretter med hvide og grønne asparges anrettet med purløgsmousseline.
- Fjordrejer toppet med krydderurtesalat.
- Ristet hellefisk fra Grønland serveret i cremet rejebisque med fine urter.
- Saltrimet laks i tynde skiver med aspargesterrine, kørvelskum og tomatkonfit.
- Hovedretterne kan være rosmarinstegt kalveculotte.
- Hertil forårsgrøntsager, estragonsauce og knuste kartofler.
- Ballotine af unghane fyldt med svampe og spinat.
- Serveret med bagte gulerødder, citrontimian og hønseglace med kryddeurter.
- Lammekrone stegt med krydderurtecrust og persillerodspuré samt spidskål.
- Desserterne kan være syltet rabarber med vanilje og citron.
- Serveret sammen med ballotine af rabarber og sprød nøddeknas.
- Chokoladekage med sorbet af rabarber og nøddeknas.
- Kold bærsuppe med vaniljeiscreme og sprød tuille toppet med mynte.