De japanske Yaxell knive egner sig særlig godt til professionelt brug grundet den høje kvalitet, de meget skarpe blade, knivenes hårdhed og sublime holdbarhed. Yaxell knivene er desuden rustfrie, hvilket kun er et ekstra plus, der gør denne type japanske kniv endnu mere interessant.
Historien bag knivene
Yaxell knivenes udstående kant er opnået ved at kombinere den bedste og mest avancerede teknologi med uovertruffen viden og ekspertise. Håndværkerne lægger masser af kræfter i disse japanske kokkeknive, hvorfor de er helt sublime og særligt egner sig til professionelt brug. Deres færdigheder har været dyrket i traditionelle japanske sværd i mange år – teknikker, der har overlevet fra generation til generation i mere end 700 år i Japan. Siden 1932 har Yaxell været en vigtig kniv på markedet i Japan. De har nemlig bidraget til forbedring af køkkenkulturen ved at levere de overlegne japanske kokkeknive. Knivene bruges af de bedste kokke over hele verden på alverdens hoteller og restauranter, hvor de bidrager til udsøgt madlavning. Yaxell knivene bliver derfor også mere og mere populære blandt kræsne hobby kokke, der går meget op i deres udstyr.
Køb Yaxell knive
Yaxell knivene bliver skabt ved at blive opvarmet i en ovn ved en meget høj temperatur, hvorefter de bliver ishærdet og varmet op igen. Dette gøres for at gøre bladet stærkt og holdbart samt give det en langvarig ydeevne. Den særlige varmebehandling er også med til at gøre klingen korrosionsbestandig. Klingen har en ekstrem hårdhed på omkring 62-63 Rockwell.
De sublime Yaxell knive forhandles blandt andet hos JP Knive, der har et stort udvalg af japanske kokkeknive, herunder forskellige Yaxell knive. Knivene købes gennem deres hjemmeside, hvor man får et overskueligt overblik over de mange forskellige japanske kokkeknive.