Dagens suppe er både sund og nærende. Den kan du sagtens være bekendt at servere for dine gæster som en lækker forret eller en anderledes frokost.
Ingredienser til 4 personer:
- 2 spsk. kokosolie
- 1 stort løg
- 2 søde kartofler
- 4 gulerødder
- 4 stilke frisk timian, 1 tsk. tørret timian
- 2,5 dl røde linser (må gerne være udblødt)
- 1 liter vand
- Havsalt og kværnet peber
- 4 spsk. persille til krydderolie
- spirer til pynt
Fremgangsmåde:
- Hak løget fint. Varm 1 spsk. olie op i en gryde, og sauter løget deri.
- Skræl de søde kartofler og gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kom stykkerne ned i gryden med løget sammen med timian, og lad det simre i et minut under omrøring.
- Skyld linserne, og tilsæt dem sammen med vand, og smag til med salt og peber. Lad det simre under låg i 20-25 min., indtil linserne og grøntsagerne er møre.
- Blend det hele sammen med en stavblender, og smag til.
- Hak persille, og rør det op i olien.
- Pynt suppen med persilleolien, frisk timian og spirer.