Tyrkiet er et af de mest populære lande at rejse til, når danskerne vælger at holde ferie i udlandet, og dette findes der flere årsager til. landet ligger i bekvem kort afstand fra Danmark med en flyrejse, og det er derfor hurtigt og billigt at rejse dertil. Desuden er Tyrkiet kendt for deres store imødekommende gæstfrihed overfor fremmede, så man føler sig altid velkommen i Tyrkiet. Samtidigt er Tyrkiet jo strategisk godt placeret rent geografisk langs Middelhavet, så overalt kan man nyde den varme sol, og der er billige hoteller med strande overalt.
Man kan derfor opleve mange ting, når man rejser til Tyrkiet. Man kan gå på shopping, man kan finde herlige souvenirs, man kan nyde de mange små hyggelige restauranter og caféer, og mange elsker også det vilde natteliv, som mange af turistbyerne har i Tyrkiet. Man naturligvis vil alle turisterne før eller siden støde på det kendte tyrkiske køkken, som egentligt er et besøg værd i sig selv. I må derfor ikke snyde jer selv for at smage på landets traditionelle retter, som både er sunde og billige, så måske kan I finde inspiration til madlavningen, når man kommer hjem til Danmark igen.
Det tyrkiske køkken
Tyrkiet ligger jo lige midt imellem Europa og Mellemøsten, så det er jo naturligt, at alt orientalsk mad går gennem Tyrkiet. Da Tyrkiet jo netop henter viden fra to verdensdele, så har landet igennem mange år opbygget et ry for at have et af verdens bedste køkkener.
Det er ikke kun kebab på menuen, hvilket man vil opdage, hvis man bestiller retten meze, som er en samling af traditionelle tyrkiske forretter. Spanien har jo samme princip med deres tapas, men i Tyrkiet kommer der små skåle på midten af bordet med vinbladsdolmer, sorte oliven, fyldte auberginer, butterdej med spinat og fetaost, youhurtsdressing og andre små retter.
Man spiser brødet lavas til retterne, og dette er et luftigt brød med sesamfrø. Derudover elsker man at lave dolma, som består af fyldte grøntsager i mange afskygninger. Det kan være omtalte vinbladsdolmer, sorte oliven og fyldte auberginer, men det kan også være tomater, kål og peberfrugter fyldt med krydret ris, ribs, pinjekerner med kanel.
Der findes ikke mange vegetarer i landet, da man oftest spiser kød eller fisk til hovedret. Svinekød anvendes ikke i dette fortrinsvist muslimske land, så derfor anvender man især oksekød, lam, får og kylling i retterne. Man varierer disse retter ved at bruge et væld af krydderier såsom spidskommen, paprika, hvidløg, dild og persille.
Köfte er en af de mest kendte traditionelle retter, og det er kødboller af lammefars, men også retten börek er meget udbredt. Den består af tærte med oste-, kød, eller grøntsagsfyldning. Man afslutter mange måltider med desserter og søde sager, og mange har allerede hørt om Turkish Delight. Men kebab med grillet kød er stadig den mest kendte ret i Tyrkiet.
Hvordan kommer man billigt til Tyrkiet?
De fleste går hjemmefra på nettet, hvor man nemt og hurtigt kan bestille en flyrejse ned til sydens sol for eksempel rejsebureauet Sunweb, som er kendte for deres All Inclusive rejser, hvor man får flyrejse, transport til hotel samt halv eller fuld pension med måltider på hotellet.
Hvis I også gerne vil have en komfortabel og billig flyrejse til Tyrkiet, så kan man søge rejser til Tyrkiet på deres hjemmeside. Det er både nemt, hurtigt og billigt at bestille flybilletten online, da man blot udskriver billetten et par minutter efter bestillingen. Så kan man snart nyde tyrkisk mad på første række, og måske kan man tage nyttig viden og inspiration med hjem til Danmark.