Det franske køkken er og bliver det helt store internationale køkken, da den vælder sig i kendte favoritter, som vi danskere også flittigt bruger hjemme i køkkenet til aftensmaden og lignende. Hvis du ikke er helt med på, hvilke favoritter jeg snakker om, så nævner jeg en lille del her: Béarnaise sauce, chokolademousse og croissant. Men, det er kun en lille bitte udpluk af den madkultur, som er fuldstændig central for franskmændende.
Varieret køkken
Det spændende og yderst interessante ved det franske køkken er, at det er utrolig varieret i forhold til regionerne, hvilket man også tydeligt kan mærke, hvis man har tilbragt længere tid dernede. Blot for at give et eksempel på det, jeg har oplevet, så bugner maden i sydøst af olivenolie, friske tomater og krydderurter. Hvis man bevæger sig længere nordpå, så bugner maden pludseligt af alpernes mælkeprodukter, hvorfor smør, fløde og ost er i høj kurs. Kort sagt er det franske køkken fantastisk, fordi det er så variende! Det er lige før, man kan vælge en bestemt provins, hvis ikke maden i en af de andre tilfalder én – hvilket er ganske fortræffeligt for den kræsne.
Lav lækker fransk middag
Det specielle ved franskmændenes middag er, at den spises meget sent. Ydermere består den lidt ligesom det italienske køkken af adskillige retter. Er det en festdag eller blot en ganske god dag så begynder aftensmåltidet med en lille forret, som ofte består af en let men ganske velsmagende suppe. Ellers er der ikke så mange regler for, hvad der kan serveres, så længe maden blot bliver serveret med en god vin og sluttes af med gode oste og kiks. Vinen er, som du sikkert ved, en stolt tradition i Frankrig, og den bliver der aldrig gået på kompromis med!
Hvis du vil læse mere om det franske køkken, så kan du læse dig til mere viden her.