Svensk pølseret – en dansk klassiker

Svensk pølseret må endelig ikke undervurderes. For mange er den en del af barndommens klassikere, som man glædede sig til ved aftensbordet. Selv som voksen smager den lige så godt – og her finder man også ud af, hvor let en ret svensk pølseret egentligt er. For det tager ikke særlig meget af din tid, og den kan endda laves selv på en travl hverdag. Det sjove ved svensk pølseret er netop rettens navn – for den har intet med Sverige at gøre. I Sverige kender de nemlig intet til retten, hvilket godt kan bringe til forundring. Men, det menes at stamme fra danskere, som har været på lejrskole i Sverige, hvor man de sidste dage har brugt resterne til en sammenkogt ret. En sammenkogt ret med pølser. En sjov historie til en herlig ret.

Svensk pølseret de luxe

Den klassiske svenske pølseret kan godt være en anelse kedelig i det – især hvis den også skal spises som rest den næste dag. Det er der heldigvis gode råd for. Man kan nemlig peppe de traditionelle ingredienser op med lidt mere moderne ingredienser, som kan give et smagfuldt twist til retten. Disse ingredienser gælder over råvarer som porrer, hvidløg og forårsløg, som alle har en masse smag at give til en ret som pølseretten. Hermed gives der også lidt mere struktur til retten, da der er lidt mere bid i. Vil du gøre den ekstra de luxe, kan du tilføje fløde til tomatmassen. Så får du en lækker cremet svensk pølseret. MUMS. Du finder en let opskrift på svensk pølseret deluxe her

Løber munden i vand? Og kan du ikke vente med at lave svensk pølseret? Så finder du andre mindst lige så lækre pølseretter herinde, som du kan bruge til ekstra inspiration.

 

Billede: Christian Steen