Vegetarret: Rød linsesuppe med sød kartoffel

Dagens suppe er både sund og nærende. Den kan du sagtens være bekendt at servere for dine gæster som en lækker forret eller en anderledes frokost.

Ingredienser til 4 personer:

  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 stort løg
  • 2 søde kartofler
  • 4 gulerødder
  • 4 stilke frisk timian, 1 tsk. tørret timian
  • 2,5 dl røde linser (må gerne være udblødt)
  • 1 liter vand
  • Havsalt og kværnet peber
  • 4 spsk. persille til krydderolie
  • spirer til pynt

Fremgangsmåde:

  • Hak løget fint. Varm 1 spsk. olie op i en gryde, og sauter løget deri.
  • Skræl de søde kartofler og gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kom stykkerne ned i gryden med løget sammen med timian, og lad det simre i et minut under omrøring.
  • Skyld linserne, og tilsæt dem sammen med vand, og smag til med salt og peber. Lad det simre under låg i 20-25 min., indtil linserne og grøntsagerne er møre.
  • Blend det hele sammen med en stavblender, og smag til.
  • Hak persille, og rør det op i olien.
  • Pynt suppen med persilleolien, frisk timian og spirer.