En kødfri dag om ugen gør en forskel

Vi kan ikke længere vende ryggen til global opvarmning og andre miljøskadelige konsekvenser af menneskets færden på Jorden. Vi er derfor også nødt til at tage ansvar, hvis vi gerne vil give denne klode videre til vores børn, børnebørn, oldebørn osv. med god samvittighed.

 

Hvorfor kødfri dag?

Produktionen af kød har en helt enorm betydning for den globale opvarmning, da det kræver enormt mange ressourcer at producere kød. Man antager sågar, at 8 millioner færre mennesker vil dø om året og den globale opvarmning ville ophøre, hvis hele verden blev veganere.

Den ene side af sagen er konsekvenserne for kloden, mens der også er en masse etiske dilemmaer forbundet med kødproduktionen, da rigtig mange dyr bliver mishandlet under forløbet. Derfor kan det være en rigtig god måde at lære jeres børn om de etiske dilemmaer og klimamæssige problemer forbundet med kødproduktion, hvis i beslutter at holde en ugentlig kødfri dag. Derudover vil det selvfølgelig gøre en forskel og være med til at mindske efterspørgslen på kød og i det lange løb dermed produktionen af kød.

 

Kødfri mad

Mange bliver mere eller mindre paniske, når det hører om kødfri dag konceptet. Men det er nu slet ikke så forfærdeligt et tiltag. Det handler om at bryde vaner og mønstre, men man kan faktisk få en masse ganske lækre kødfrie retter, der gør det både nemt og billigt at spise kødfrit. Du kan for eksempel prøve kræfter med en linsesuppe, selleribøffer, falafel, vegetar pizza eller lignende. Der er i virkeligheden rigtig mange kødprodukter, der kan erstattes med grøntsager eller bønner. Derudover er mange supermarkeder også begyndt at få flere plantebaserede produkter i deres butikker, herunder linse ’bøffer’, soja granulat og andre kødfrie alternativer.