Toblerone lagkage

Regnen er begyndt at sile ned, vinden suser for vinduerne, og temperaturen får dig til at tænde op i brændeovnen. Med andre ord er det blevet tid til hygge. Hygge af den slags, der kræver noget lækkert til ganen – og det er lagkage!

Lagkage med mousse, tobleronecreme og marcipan

Lyder det ikke henrivende dejligt? Lagkage i sig selv er lækkert, men når man tilføjer smage, man virkelig ikke kan stå for, så bliver det en oplevelse uden lige at sætte tænderne i den! Moussen består af hindbær, da det tilfører en dejlig syrlighed til den fede creme og søde marcipan. Dette er helt klart min yndlingslagkage af alle lagkager!

Ingredienser:

Mandelbunde

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 70 g smeltet smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g finthakkede mandler med skal

Creme

  • 3½ dl fløde
  • 175 g toblerone

Mousse

  • 200 g frosne hindbær
  • 100 g sukker
  • ½ dl vand
  • Maizena
  • 1½ dl fløde
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Mandelbunde: tænd ovnen på 190 grader. Find en springform, og smør den med smør. Pisk æg og sukker til det er luftigt. Bland mel med vanilje og bagepulver og sigt det i dejen. Vend forsigtigt sammen med smørret. Tilsæt mandlerne til sidst. Bag den i 30 minutter. Efter afkølingen tages den ud af formen  del den i 2 eller 3 med en skarp kniv.

Mousse: start med  at koge hindbær, sukker, vaniljesukker og vand til bærrene mister form. Opløs derefter maizena i vand og tilsæt til det bliver en tyk grød. Når det er afkølet, piskes fløden og vendes i grøden. Moussen er nu klar.

Tobleronecreme: smelt tobleronen over vandbad, og stil det i køleskabet natten over, når det er blevet en ensartet masse. Når kagen skal laves, piskes fløden til skum og vendes med chokoladen, som igen opvarmes over vandbad.

Kagen: Saml kagen som du gerne vil det – i de lag du ønsker. Hvor meget fyld der skal mellem lagene er op til dig. Når du skal overtrække kagen med marcipan, skal du sørge for at rulle det ud med flormelis under, så det ikke klæber til bunden. Rul det ikke for tynd og skrøbeligt, da det vil revne, når du overtrækker kagen. Vær påpasselig og prøv dig frem!

Velbekomme – den smager dejligt!

Billede: Lelê Breveglieri