Sådan bliver man konditor

Hvis man elsker duften og fornemmelsen i et konditori, og hvis man er vild med at bage og skabe flotte kager, så bør man overveje en professionel karriere gennem en konditor uddannelse. Man kan tage en uddannelse som bager og konditor, og man starter med at gennemgå et bager-/konditorgrundforløb på Hotel- og Restaurantskolen, og på skolens hjemmeside kan man finde masser af nyttige informationer om en konditor uddannelse. Her vil man komme i gang med at lære håndværket til at fremstille godt brød, lækre kager og alt det grundlæggende om et liv som konditor.

Indholdet i uddannelsen

På Hotel- og Restaurantskolens grundforløb lærer man at blive konditor og bager, og uddannelsen består både af teori på skolebænken samt en del praktiske fag gennem 3 år og 4 måneder. Man bliver både oplært i de helt gamle men traditionelle håndværkstraditioner samt i de mere moderne teknikker. Hr lærer man derfor alt om den grundlæggende viden om bagning samt fremstilling af kager og desserter.Man lærer også om økonomi og kundepleje, som også er en del af arbejdsopgaven som konditor. Teknisk om at bage lærer man om råvarer, dejproduktion og brødfremstilling. Som konditor lærer man om desserter, is og marcipan, som desuden skal præsenteres flot eventuelt ved hjælp af pyntefigurer. Grundforløbet tager 20 uger, og man må højst være 25 år gammel. Såfremt man er ældre end 25, så skal man først opnå et svendebrev gennem EUV-uddannelsen. Man skal selv finde en praktikplads i hovedforløbet, men man kan naturligvis få hjælp til dette af skolens praktikvejleder.

Fremtid som konditor

Når man har bestået en konditor uddannelse, så er man klar til at starte op med egen virksomhed eller tage ansættelse hvor som helst i verden. Man må altid være indstillet på, at især bagere starter tidligt hver morgen. Mange tager job i som bager eller konditori ved de store brød- og kagefabrikker, mens andre hellere vil arbejde i hotel- og restaurationsbranchen. Arbejdet som konditor består oftest af at skabe lækre desserter og bagværk til diverse spisesteder, events, særlige lejligheder, konferencer, fester og lignende.