Forkæl dig selv med pandekager

Selvforkælelse en gang i mellem er vigtigt for at opretholde et skønt sind, lige så vel om en skøn krop. Velvære for sindet er nemlig lige så vigtigt som velvære for kroppen, så hvorfor ikke forkæle dig selv med nogle rigtig gode pandekager? Pandekager kommer i alle mulige forskellige former, fx dessert pandekager, mexikanske pandekager samt mange flere. En personlig favorit herfra er dog dessert pandekager, så en god opskrift på disse ses herunder. For opskrifter på andre pandekager, tryk HER.

Kokospandekager med pocheret pære og blåbær

Ingredienser
225 g speltmel
1 tsk. bagepulver
50 g kokosmel
1 knsp. salt
2½ dl mælk
2½ dl kokosmælk
olie til stegning
evt. kokosmel til drys

2 spsk. honning

4 æg
Pocheret pære og blåbær 
1 vaniljestang
1 dl vand
100 g rørsukker
2 pærer
125 g friske blåbær
SirupskyrR
2 dl skyr
3 spsk. ahornsirup

Sådan gør du

  1. Bland speltmel, bagepulver, kokosmel og salt i en skål. Tilsæt honning, æg, mælk og kokosmælk, og pisk dejen sammen, til den er ensartet. Lad den hvile i 15 minutter.
  2. Opvarm en pande med lidt olie. Sæt 2 spsk. dej på panden, og bred dejen ud til en lille pandekage på ca. 8-9 cm i diameter. Bag pandekagen i 2-3 minutter på hver side. Gentag med resten af dejen.
  3. Pocheret pære og blåbær: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vand og sukker i en gryde. Tilsæt vaniljekorn og den tomme vaniljebælg. Kog sukkerlagen sammen i ca. 15 minutter, til den tykner let. Skyl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i tynde både. Skru ned for sukkerlagen i gryden, og tilsæt pærer og blåbær. Lad det simre i 6-8 minutter.
  4. Sirupsskyr: Rør skyr sammen med ahornsirup.
  5. Anret pandekagerne i en stak med pocheret pære og blåbær på toppen. Drys evt. med kokosmel, og servér sirupsskyr til.