Er gulerodskage sundt?

Jeg har altid haft det lidt svært med gulerodskage. Jeg mener, gulerod og så kage. Det hænger ikke sammen. Så jeg har undgået det. Indtil for et års tid siden. En af mine venner havde købt en gulerodskage i et supermarked, og overtalte mig til at prøve at smage. Så var jeg solgt, og jeg har lige siden været en stor fan af gulerodskage. Specielt det der var på toppen, og som jeg senere fandt ud af var ostecreme, slog benene væk under mig.

Det er da sket, når dovenskaben vinder, at jeg igen har købt en gulerodskage i supermarkedet, men som hovedregel laver jeg dem selv. Jeg har fundet nogle rigtig gode opskrifter på Ude og Hjemmes hjemmeside. Opskrifter jeg kan anbefale at prøve af.

Gulerodsmuffins er altid gode, og en dejlig ting at tage med i madpakken. Gulerodskage med nougat er også en af mine favoritter.

 

Det kan godt laves nogenlunde sundt

Gulerodskage har den store fordel at man kan lave den næsten helt sund. Gulerødderne er jo sunde i sig selv, men man kan erstatte mange af de andre ingredienser med sundere alternativer. For eksempel kan melet erstattes med kokosmel.

Jeg har i lang tid tænkt over hvem der dog fandt på at bringe gulerødder og kage sammen, så jeg tjekkede det lige på nettet. Det ser ud til, at gulerodskagen opstod i Danmark under 2 verdenskrig. Den gang var der knaphed på råvarer, og man var nødt til at finde erstatninger for det meste.

De fleste af os kender til eller har hørt om erstatningskaffe hvoraf mærkerne Richs og Danmark var de mest kendte. Erstatningskaffen overlevede ikke freden. Grøntsager i kage var en af de mere populære erstatninger, og af de kager overlevede gulerodskagen med lethed freden. Ja, faktisk så er gulerodskagen mere populær i dag end den var i krigsårene.

Det er ikke uden grund.

 

God fornøjelse ved bageovnene.