En jordbærtærte, der sætter farmors på plads!

Jordbærtærte er til dig med en sød tand, der ønsker gode minder vækket til live. Du sidder på hug foran ovnen med julelys i øjnene, trods det nu er sommer, og kigger op på din farmor, der smiler anerkendende til dig, mens hun ligger forklædet fra sig. Ryggen og knæene begynder at give knirkelyde fra sig, og du indser nu i al nostalgien, at du ikke længere er noget smidigt barn, men derimod en fuldvoksen, der stadig længes efter farmors jordbærtærte. Du får selv lyst til at gøre farmor efter, men synes samtidig, at det er et lidt for stort projekt, trods du elsker kager og søde sager. Mist ej modet! Forkæl familien med kager i lange baner, og start ud med en jordbærtærte, der udstråler sommer, liv og glade dage!

Jordbærtærte med lemoncurd

Denne jordbærtærte giver dig mulighed for at udvide din smagsløg med et twist af lemon. Retten er lavet til 10-12 personer.

Kagebund:

  • 3 æg
  • 90 g sukker
  • 30 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • En springform, Ø 22 cm
  • Lidt smør og sukker til formen

Lemoncurd:

  • 2 citroner, usprøjtede
  • 2 æg
  • 3 æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 70 g smør

Pynt:

  • 2 dl piskefløde
  • 500 g jordbær

Sådan gør du:

Lemoncurd:

  • Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern, og pres saften af dem.
  • Bland citronskal, citronsaft, æg, æggeblommer og sukker i en gryde, og varm det forsigtigt op til lige under kogepunktet.
  • Rør konstant i gryden, til cremen har konsistens som tyk creme. Den må ikke koge!
  • Tag gryden fra varmen.
  • Skær smørret i tern, og rør det i citroncremen lidt ad gangen.
  • Lad cremen køle helt af i køleskabet.

Kagebund:

  • Tænd ovnen p 180°.
  • Pisk æg og sukker tykt og cremet med en elpisker – pisk i 8-10 minutter.
  • Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme, og lad det køle lidt af.
  • Vend forsigtigt mel, bagepulver og smeltet smør i æggemassen.
  • Smør springformen med smør, og drys den med sukker.
  • Fordel kagedejen i formen, og bag den i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er gylden, og kanterne slipper formen hele vejen rundt.
  • Lad kagen afkøle på en rist.

Servering:

  • Pisk fløden til skum.
  • Nip jordbærrene, og skær dem i halve.
  • Læg kagen på et fad.
  • Smør et tykt lag lemoncurd oven på kagen og herefter flødeskum.
  • Top med jordbær, og server straks.

Din jordbærtærte er nu klar til servering, og mon ikke, at den er bedre end din farmors! Har jordbærtærten givet dig blod på tanden, og har du lyst til at bage flere lækre kager, så kan du finde et stort udvalg af kageopskrifter på over alt på nettet.