Cheesecake – mere end blot kage med ost

Jeg er en nysgerrig natur, så da jeg skulle lave Cheesecake for første gang måtte jeg lige google lidt om Cheesecakens historie. Jeg var overbevist om at Cheesecake var af 100% amerikansk oprindelse, men med tanke på hvor ung en nation USA egentlig er, kan jeg i bakspejlet godt se at det var lidt naivt.

En form for Cheesecake menes at have været en populær spise i det antikke Grækenland. Det tidligste nedskrevne vidnesbyrd om tilstedeværelsen af Cheesecake stammer fra den græske læge Aegimus. De tidligste nedskrevne opskrifter på Cheesecake finder man i Cato den ældres bog “De agri cultura” der inkluderede 2 opskrifter på kager til religiøs brug, nemlig “libum” og “placenta”. Af disse 2 minder “placenta” mest om den moderne udgave af Cheesecake.

En opskrift i den engelske kogebog “Forme of Cury” fra 1390, får den engelske kok Heston Blumental til at konkludere at Cheesecake er en engelsk opfindelse.

Den moderne Cheesecake med ostecremes fyld og kagekrumsbund er dog en amerikansk opfindelse. I 1872 opfandt William Lawrence, ved en tilfældighed, den tungere og mere cremede ostefyld der bruges til cheesecake i dag.

 

De bedste cheesecakes

Så meget for historie. Der findes et utal af varianter af Cheesecake og i min søgen efter en lidt anderledes en, faldt jeg over hjemmesiden isabellas.dk. Den side er en guldgrube af opskrifter på Cheesecake og jeg vil anbefale enhver Cheesecakeelsker at besøge denne side.

Her er nogle stykker jeg vil anbefale. Grundopskriften er den samme.

  1. Cheesecake med citron og lakrids i miniformat ala cupcake. Nem at lave og anderledes i smag.
  2. cheesecake med hindbær og kiksebund. En smag af sommer og en fryd for øjet
  3. Cheesecake med rabarber og hvid chokolade. Et alternativ til traditionel lagkage og en forkælelse af smagsløgene.

 

Jeg kan kun sige at hvis man, som jeg, elsker Cheesecake, så er det bare om at komme i gang.

Fra denne blogger skal lyde et; God fornøjelse i køkkenet, og Bon Appetit.