Banankage uden mel og sukker

Det her indlæg er mega-super-dejlig-lækkert, da jeg endelig har fundet frem til en kage, som man kan spise lige så tosset man vil efter en lang arbejdsdag UDEN at få dårlig samvittighed. Det er næsten for godt til at være sandt! Men sandt er det. Nu er det ikke for at hoppe på sundhedsbølgen, hvor tilsætningsstoffer og alt andet skidt er forbudt. Mit stofskifte er blot ikke særlig højt, så jeg skal altid spise med måde – og det kan man på dårlige dage godt blive en lille bitte smule træt af. Det har inspireret mig til at finde frem til en sund banankage, da det er min yndlings. Så det skal I ikke snydes for!

Ingredienser: 4 pers.

  • 250 g banan
  • 3 æg
  • 100g dadler (dem som ligger i en æske)
  • 2 spsk smeltet kokosolie
  • lidt salt
  • 100 g mandler – eller færdigkøbt mandelmel
  • 50g hakket mørk chokolade (gerne 85 % eller derover)
  • 50 g chokolade til pynt

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Hak/blend mandlerne til mel. Blend dernæst dadlerne godt.
  3. Mos bananerne til en homogen masse.
  4. Bland banan, mandler, æg, salt, de hakkede dadler og kokosolie sammen.
  5. Hak chokoladen groft og rør i.
  6. Kommes i en lille form med bagepapir.
  7. Bages i 45 minutter, eller til den er gylden og fast.
  8. Kom chokolade ovenpå, så det smelter. Fordel det.
  9. Lad nu gerne kagen stå i køleskabet til dagen efter, så er den meget bedre.

Tilbage er der kun at sige velbekomme – nyd den!

Billede: avlxyz