Det tyrkiske køkken er årsag til mange rejser til Tyrkiet

Mad er en af livets glæder, og man rejser sjældent et sted hen, hvor man ikke bryder sig om maden. Mange rejser faktisk til de lande, hvor man især foretrækker maden fra. Et har noget med vane og inspiration at gøre, og derfor har de lande med et godt køkken ekstraordinært mange tilrejsende turister, da maden i landet er en af attraktionerne. Tyrkiet er et godt eksempel på et turistland, hvor mange rejser til Tyrkiet for også at smage på alle delikatesserne i det tyrkiske køkken. Tyrkiet er et meget populært turistland, som mange danskere og andre besøger, og det er i dag både nemt og hurtigt at bestille en billig flybillet til Tyrkiet hos Sunweb, som er ekspert i at levere billige flyrejser ned til sydens sol. Men hvad kan Tyrkiet tilbyde sine gæster?

Dette kan man opleve i Tyrkiet

Tyrkiet er et af verdens mest gæstfrie lande, og her finder man masser af spændende aktiviteter og udflugtsmål, idet der både er noget for børnene, de unge samt for de voksne. Tyrkiet har skøn natur med både bjerge, skove og laguner, herlige badestrande, et varmt solrigt klima, mange historiske seværdigheder, en interessant og oldgammel kultur med en imponerende kulturarv, mange muligheder for shopping på markederne samt i butikkerne, hyggelige caféer og restauranter, et pulserende natteliv med diskoteker og musik, så der er noget for enhver smag at opleve i landet. Mange vælger bare at slappe af og dase i solen og nyde livet, mens man får genopladet sine batterier i ferien. Men når man så rejser til Tyrkiet for at holde ferie, så vil man ikke kunne undgå at se de mange former for lokal tyrkisk mad, og her kan man virkelig få mange nye indtryk og erfaringer med hjem fra ferien. De fleste får nye livretter, da det tyrkiske køkken har mange lækre retter, som er attraktive og velsmagende.

Det herlige tyrkiske køkken

Når man spiser mad fra det tyrkiske køkken, så får man en oplevelse for alle sine sanser, og faktisk anses det tyrkiske køkken for at være blandt verdens tre fineste. Vi skal alle have mad for at overleve og få energi til hverdagen, så de fleste af os spiser mindst 3-4 måltider i løbet af dagen. Tyrkiet ligger lige midt imellem det europæiske og det orientalske køkken, men derfor får man det bedste fra to verdener. Her producerer man råvarerne selv, så alle måltider er tilberedt med frisk og økologisk kød og grøntsager. Tyrkiets mad er inspireret af de omkringliggende lande som Grækenland, Balkan, Sortehavet samt Anatolien, så maden består mest af fisk, skaldyr, ris, bulgur, majs, kebab, småretterne mezes, de søde desserter baklava, kadayif og Künefe. Derudover spiser man også specialiteter som keskek, manti og gözleme. Man bruger meget lam, okse, kylling og fisk men aldrig gris. Af grøntsager anvender man auberginer, grøn peber, løg, hvidløg, bønner, tomater, nødder samt masser af krydderurter og yougurt. Det er også udbredt at anvende fåreost, og de fleste kender også til pitabrød og pandekager. Dolmere er en tyrkisk traditionel ret, hvor noget er fyldt med noget. Det kan for eksempel være vinblade eller kålblade med kødfyld. Til måltiderne spiser man ofte ris (pilaf), bulgur eller couscous. Kebab er også en ret, som de fleste kender til i forvejen, da den består af kød, som er krydret og spidstegt på en grill. Man drikker normalt te eller kaffe til maden, og også mange drikker den tyrkiske øl Efes. Måltiderne afsluttes normalt med en dessert, som enten består af noget sødt, noget mælkeagtigt eller frugt.

 

Billede: johl